Sider

søndag den 3. marts 2013

Søndag morgen med bananbrød

Hvilken fantastisk søndag at vågne op på! Som i går titter solens stråler ind af de store vinduer og fylder lejligheden med skønt lys. Der er jo ingen tid at spilde under dynen på sådan en dag.
Ugens sidste crossfit træning skal først klares i eftermiddag, så da gemalen har snøret løbeskoene og er løbet ud i solen, så er der god morgentid til at sysle i køkkenet.
I frugtskålen ligger tre bananer der er mere brune end frisk gul, så det er en god anledning til at røre et saftigt bananbrød, som jeg har fundet på teenagepigerne Jose og Chris fine madblog Plat Du Jour. Det er nemt at bage, smager fremragende og så er det ikke voldsomt syndigt at supplere morgenbordet med denne søndag.

Opskriften den får du her, hvis du skulle få lyst til et alternativ til den traditionelle banankage:

100 g blødt smør
100 g sukker
1 æg
3-4 mosede bananer
½ dl yoghurt
225 g mel
1 tsk natron
1 tsk kanel
lidt salt
½-1 dl birkes

Fremgangsmåden er nem:
rør smør og sukker sammen til en cremet konsistens. Rør et æg i. Tilsæt yoghurt og bananer og rør det sammen. vend natron, kanel og salt i melet og kom det lidt-efter-lidt i dejen. Rør det til en ensartet dej og vend birkes i. Jeg bager brødet i en lille brødform foret med bagepapir. Pynt evt. med birkes. Brødet skal bage i 45 min ved 180 grader.
Jeg havde ikke mange birkes tilbage i dag, så der var ikke nok til at pynte brødet fint.

Mon ikke der er en sulten løber, der gerne vil have en bid, når han kommer hjem?

Ingen kommentarer: