Close-up af fødseldagsbordet |
Den søde tand blev forkælet med en ny version af den klassiske æble-crumble-kage. Denne kage er lige så nem at lave som den, du nok kender. Jeg kalder den for Sannes æblekage, for jeg har fået opskriften af min søde kollega Sanne.
4 stor æbler skæres i tern eller både og lægges i et smurt ildfast fad.
125 g marcipan rives hen over æblerne.
1 dl hakkede hasselnødder og ca. 150 gr mørk chokolade hakkes.
Halvdelen drysses hen over æblerne.
150 g sukker, 75 g blødt smør og 2½ dl havregryn æltets sammen med korn fra en vaniljestang.
Smuldr massen over æblerne
Resten af nødder og chokolade dryses henover.
Æblekagen bages ved 200 grader i 30 minutter. Jeg serverede skyr rørt med vanilje til.
Et billede af æblekagen, der dog ikke giver den kredit kagen fortjener. |
Har du en farvoritopskrift på æblekage? Så skriv den gerne som en kommentar, jeg vil glæde mig til at læse dem.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar