Jeg må sige, at resultatet var succesfyldt. Til trods for at køkkenskabet var løbet tør for flormelis til et tyndt lag glasur, som vist skulle være prikken over i´et, så var den klare melding fra en kender: GODKENDT.
Jeg er enig. Kombinationen af de syrlige ribs og sødmen fra sukker og smør gør det godt. Så godt, at det sagtens kan afslutte et morgenmåltid dagen derpå...
Johannesbeer-Butterkuchen mit Streuslen
ca. 16 stk.
Gærdej:
350 g mel
25 gr gær
2 dl mælk
1 æg
75 gr sukker
75 gr smør
Revet skal og saft fra ½ citron
Fyld:
500 gr pillede og skyllede ribs
100 gr sukker
100 gr hakkede mandler
Smuldredej:
150 gr sukker
150 gr smør
200 gr mel
Si melet og form et bjerg med hul i midten. Opløs gær i lun mælk og tilsæt en spiseske sukker. Hæld det i melet og saml det let. Sæt det lunt i 10 minutter.
Bland herefter den sidste halvdel af mælken, sukker, æg, smør og citron og rør til en glat og fast dej. Lad det hæve til dobbelt størrelse. Rul dejen ud til en rektangel på ca (24x36)cm og læg den i en bageplade beklædt med bagepapir. Hæld de skyllede og pillede ribs ud over dejbunden. Fordel sukker og hakkede mandler hen over bærerne. Saml smuldredej af sukker, mel og smør og drys hen over ribs, sukker og mandler. Bag kagen ved ca 180 grader i 40-45 minutter. Lad kagen køle af og skær den i mindre stykker.
Velbekomme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar