![]() |
Det frodige væksthus i Gentofte |
Heldigvis har jeg her til aften fundet endnu en undskyldning for at starte køkkenmaskinen til endnu en herlig kage. I morgen har jeg sommerafslutning med mit dejlige og meget vedholdende løbehold. Jeg har lovet at medbringe lidt til ganen som vi kan nyde i det skønne væksthus i Bernstorffsparken efter træningen. Derfor har jeg rørt sammen til en banankage som jeg kan medbringe.
Opskriften, jeg har brugt er stykket sammen fra forskellige banankageopskrifter, jeg har i gemmerne.
Til en kage svarende til en rund springform, har jeg brugt:
100 g smør
200 g muscovado sukker
3 æg
4 modne bananer
150 g mel
½ tsk salt
1 tsk natron
1 tsk vaniljepulver
100 g grove havregryn
½-1 dl cremefraiche
100 g hakket chokolade
Smør piskes med sukker. Æggene piskes i et ad gangen. Bananer moses og vendes i dejen. Natron, vanilje og salt vendes i melet som piskes forsigtigt i dejen. Havregryn vendes i sammen med havregryn og tilsidst vendes den hakkede chokolade i dejen. Dejen hældes op i en smurt/beklædt med bagepapir springform og bages ved 180 grader i ca 45 minutter.
![]() |
Kagen inden den kom i ovnen |
Afhængigt af temperament kan kagen pyntes med glasur eller lidt mere chokolade. Jeg tror, at min kage bliver serveret helt som den er....
Ingen kommentarer:
Send en kommentar